Sfidat e arsimit të mesëm profesional në Shqipëri; perspektiva e bujqësisë

Dhënia përparësi zhvillimit të sistemit arsimor është e rëndësishme sepse mendohet të jetë vendimtar për rrugën e zhvillimit në përgjithësi, dhe konkretisht për ekonominë e vendeve. Vendet e zhvilluara dhe ato në zhvillim i kanë dhënë një prioritet të lartë sistemit arsimor, i cili ka nxitur vazhdimisht mirëqenie më të mirë në vendet e tyre. Shqipëria, si një vend i vogël dhe në zhvillim, po përballet me një sërë sfidash në lidhje me sistemin e saj arsimor, në përgjithësi, dhe më konkretisht, në shkollat profesionale. Arsimi në përgjithësi dhe veçanërisht ai profesional lidhur me sektorin e bujqësisë është shumë i rëndësishëm veçanërisht në ditët e sotme kur Shqipëria është një vend aspirues për të qenë anëtare e plotë e Bashkimit Evropian.

këtu artikulli i plotë i Prof. Shpresim Domi

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo di WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: